10 јога пози во совршен баланс со природата

Јогата е моќна практика која ги доведува до совршен баланс телото и умот.

Покрај многуте бенефити кои се очигледни, како убавото тело, кожа и психичкиот мир кој го носи, јогата има многу придобивки и за здравјето. Спречува настанување на болести и помага за лечење и справување со други здравствени потешкотии. Можеби најдоброто место за практикување на јогата е во природа, заради совршената хармонија со звуците на природата, целиот амбиент и енергија која ни ја носи зеленилото на шумата или пак сините морски води. Ова се 10 јога пози во совршена хармонија со природата.

Танцувач поза

Поздрав поза

Дрво поза 

Парипурна навасана поза

Гулаб поза

Дрво поза

Баланс на една нога

Чело на колено 

Кобра поза

Баланс на една нога
Коментари

коментари