10 Правила што ќе ви го направат животот посреќен

Сите ние се обидуваме да се надминеме и да бидеме подобри од претходниот ден:посочувствителни, попаметни, посилни, посреќни. Затоа, мора да запамтиме дека со цел да се движиме рамномерно по патот, не смееме да ја изгубиме концентрацијата и нашата позитивна аура. Со овие златни правила ќе си го направите животот среден и најважно од се, среќен.

Бидете позитивни, но сепак реални.

6566360-02-1473253215-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Наградете се, но останете скромни.

6566910-03-1473253246-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Опкружете се со луѓето што знаат да ве насмеат, но оставете си простор да бидете сами кога сте тажни.

6566860-04-1473253270-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Не се окупирајте со негативни мисли – искористете ги да станете посилни.

6566810-05-1473253292-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Помогнете им на другите, но внимавајте да не се истоштите.

6566760-06-1473253312-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Дајте си тајм-аут кога сметате дека ви е неопходен.

6566710-07-1473253334-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Анализирајте се, но со восхит кон поминатите години.

6566610-09-1473253378-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Научете да се ослободите од приврзувањата кон луѓето и предметите што не ви требаат во вашиот живот.

6566560-10-1473253398-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Работете на вашиот личен развој, но постепено.

6566510-11-1473253421-650-cc8e6451fb-1-1473432226

Запомнете – не мора секогаш да се присилувате да бидете среќни или позитивно настроени.

6566460-12-1473253442-650-cc8e6451fb-1-1473432226

 
Коментари

коментари