5 лоши навики за кои најверојатно мислите дека се добри

Вистината многу често ја губи смислата кога зборовите се пренесуваат од уста на уста. Од истата причина, за некои работи за коишто најверојатно сте мислеле дека се добри и корисни за вас се всушност сосема спротивното. Еве пример за тоа.

1.Треба да ја имате вашата попладневна дремка веднаш после ручек.

ВИСТИНА: Спиењето веднаш после јадење придонесува при зголемување на вашата телесна тежина.

Image result for sleep after eating

2. Внесувањето на витамини е добро за вашето здравје.

ВИСТИНА: Прекуумерена употреба на витамини може да придонесе до други посериозни компликации. Најдобро е да се советувате со доктор при консумирање на витамини.

3. Можете да спиете повеќе за време на викендите.

ВИСТИНА: Препорачано е да се спие 7-8 часа по ноќ.

Image result for night in bed

4. Вашиот дом треба секогаш да биде совршено чист.

ВИСТИНА: Преголемата чистота може да доведе до алергии.

5. Сите наочари за сонце претставуваат заштита од Сонцето.

ВИСТИНА: Само високо-квалитетните наочари за сонце можат да ве заштитат од Сонцето.

Related image
Коментари

коментари