5 употреби на Кока-Колата за кои веројатно не знаете

1. Природни локни

Ортофосфоричната киселина која што се наоѓа во пијалокот помага за одржување на формата на локните. Освен тоа, ниската Пх-вредноста на пијалокот ги нормализира киселоста и алкалната рамнотежа, што значи дека многу ќе им помогне да девојките кои се мачат со суво и тенко влакно.

2. Отстранувач на мастики за џвакање

Нема потреба од паничење доколку ви се залепи мастика во косата. Се што треба да направите е да ја потопите косата во Кока-Кола и да ја оставите така неколку минути. Потоа, внимателно отстранете ја.

3. Бланширање на Коса

 

4. Заштита од пестициди

5. Домашен аналгетик

 
Коментари

коментари