7 филмови со извонредна костимографија

Филмовите во кои приказната се одвива во време кога модата била доста поразлична од денешната секогаш особено не фасцинираат.

Да се содаде костимографија за период од минатото или далечната иднина е уметност која ја разбираат само светските костимографиВи споделуваме 6 филмови кои ќе останат запаметени во историјата по своите извонредни костими кои и денес се предмет на вистинска инспирација.

1. The Great Gatsby

2. Pride and Prejudice

3. The Hunger Games

4. Atonement

5. Great Expectations (2012)

 6. Moulin Rouge
Коментари

коментари