Жена ја посвојува глувата и игнорирана мачка која подоцна и го спасува животот

Кога студентката Моли Лихтенвокер, која страда од анксиозност, го видела за прв пат Отис, мачката без уши, таа инстинктивно почувствувала дека се создадени еден за друг.

Откако дознале за цистата на малиот Отис, неговите први сопственици го напуштиле бидејќи неговите уши морало да ја поминат процедурата на ампутирање.

Image result for Molly Lichtenwalkner

Претходно, Моли имала глуво кутре, и таа има свој начин на пристап кон миленичиња со посебни потреби. Таа му ја даде својата неизмерна љубов, а тоа и возврати многу повеќе.

„Јас имав сериозни проблеми со мојата анксиозност како резултат на лоша сообраќајна незгода. Се одлучив да посвојам животно кое ќе ми помогне со мојата анксиозност, бидејќи знаев дека ништо нема да ми помогне повеќе од  гушкањето на некое крзнено суштество. “- изјави Моли.

Image result for Molly Lichtenwalkner

Во суштина, Отис се покажало како најголема поддршка при емоционалното закрепнување на Моли. Нивната заедничка врска е неопислива со зборови. Отис знаел  како да му помогне на својот стопан при борбата со анксиозноста и при доживувањето и избегнувањето на многуте панични напади.

„Понекогаш Моли е единственото нешто што може да ме смири… Тој е дефинитивно најдоброто нешто што ми се случило по последно време.“
Коментари

коментари