Алгата хлореа ќе биде новиот хит во здравата исхрана

Хлорела е алга која се смета за еден од најстарите и најистражени организми на нашата планета. Но, многу од луѓето не слушнале за неа и за нејзините придобивки.

Во 2018-та оваа алга се очекува да биде хит меѓу нутриционистите и поборниците за здрава храна.

Нејзиното редовното консумирање може да го зајакне имунолошкиот систем, да го забрза метаболизмот и да го смири нервниот систем.

Мое да се користи во облик на прав, да се додаде како билна замена за јајце или путер, а и како база за вегански намази.

 
Коментари

коментари