Артист ја оживува историјата на познатите локации во Париз преку винтиџ фотографии

Градот на светлината, градот богат со историја и култура ќе го видите со други очи кога овој артист ќе ви ги престави во една фотографија познатите локации во овој град, некогаш и сега.

Julien Knez откако добил пристап до фото архивата Parigramme, успеал со малку едитирање успеал да направи спој од објектите во модерно доба и нивното винтиџ издание, со фотографии кои потекнуваат од 1870-тите до доцните 1960-ти години, и опфаќаат некои неверојатни моменти кои му се случиле на Париз од политички, социјален и културен аспект.

Jardin du Luxembourg, 1895
Le Printemps. Boulevard Haussmann, 1930
Arc de Triomphe, 1909
“Odon” Station (Mtro), 1910
Place Vendme, 1871
Htel-de-Ville, 1944
Quai de Conti, 1900
Rue du Faubourg-du-Temple, 1871
Place de l’Opra, 1940
Le Moulin Rouge, 1900
Rue Gay-Lussac, 1968
Le Grand Palais, 1944
La Seine. Notre-Dame, 1930
Notre Dame, 1944
Tour Eiffel, 1900Коментари

коментари