Категорија: Литературно ќоше

Инспиративна приказна: Број ги благословите, а не проблемите!

Број ги благословите, а не проблемите! За  време  на  едно предавање, говорникот зел бел лист...

Инспиративна приказна: Ќерко најди некој кој ќе ја цени твојата љубов

Кога веќе пораснав, татко ми прв пат ме виде како плачам, како се однесувам дрско кон секого.,...

Уличката со нерамна калдрма

 Уличката со нерамна калдрма Многу често мирисот на есен го надвјасува просторот околу...

Запишано

„Запишано“ Делче од душава е… сум го љубела од секогаш и кога не го знаев. Дознав кога го...

Последниот повик

Време беше, дојде денот кога треба да погледнеме пошироко низ светот за да сфатиме дека...

Приказна за црвениот куфер

Приказна за црвениот куфер   Вистина е дека церемонијата на отворање тестамент по...

Вкусови на погрешното

„Сите ние ја бираме таа посебна личност која е вистинската за нас. Меѓутоа, ако сте...

Инспиративна приказна: Животот е огледало на твоите дела.

Еден ден, некој човек со својот син се шетал во шумата. Одеднаш момчето застанало бидејќи...

Приказна за бракот:„Ќе те носам секое утро, сè додека смртта не нè раздели.​“

Приказна за бракот, интимноста, љубовта… Кога стигнав дома таа вечер жена ми ја...

Убиството е правда

     „Убиството е правда“ Под тешките мрачни облаци, ноќта ги трошеше своите последни...

Отровни, сурови чувства

„И така, во еден момент останав вџашена и наполно беспомошна. Чувствував како болката струи...

Кога си рековме збогум

Кога си рековме збогум Секое збогум боли. Боли неочекуваното, очекуваното и нашето. Пладне,...

Жозефина

Жозефина    Ти не си Жозефина. Не сум ни јас Наполеон, но еве ти ти пишувам. Однапред знам...

Страста не е љубов

„Уште една тивка ноќ, која ме тера да размислувам. Земав дим од цигарата, толку силно што...

Инспиративна приказна: Надежта последна умира

Четири свеќи полека гореле. Во тишината се слушал нивниот разговор. Првата свеќа...

Изгубени

Изгубени Во тмурните денови и глувите ноќи, кога меѓу илјадници луѓе сепак си сам, јас ќе...

Биди ми љубов

„Биди ми светла точка во овие сиви денови. Биди ми книга која ќе ме натера да ја прочитам во...

Портокал, мед, цимет.

Портокал, мед, цимет.   Портокал, мед, цимет. Исечено срце, потечени очи, испукани капилари....

Најважната животна лекција – Верба

Верба Често ја заборавамe онаа првата лекција, дека се поминувa. Ќе паднеш играјќи си, ќе си го...

Типично машко

„Ќе си речеш гад е, глупав е, ваков е, таков е. И кога ќе почнеш стварно да веруваш во овие твои...