Категорија: Литературно ќоше

ТОЈ Е СРЕЌЕН СО ДРУГА, А ЈАС СТОЈАМ НАСТРАНА И ГО САКАМ ОД ДАЛЕКУ

Го сакам премногу, но што ми вреди кога тој знае и сеедно му е. Тој е среќен со друга, а јас...

ТАТО, НИКОЈ ДРУГ МАЖ НЕ ЈА ЗАСЛУЖУВА МОЈАТА ЉУБОВ, КАКО ШТО ЈА ЗАСЛУЖУВАШ ТИ!

 Тато, тебе ти се обраќам. Ти си единствениот човек на кој можам да се потпрам кога ми е...

Ќе се омажам од љубов, ама страв ми е да не се разболам ако бидам несреќна..

Не бадијала рекле- Пази што посакуваш да не ти се оствари! Не знам од каде да почнам. Обично се...

Поучна приказна: Бидете трпеливи, што е ваше ќе си дојде!

Буда заедно со своите ученици патувал пешки низ една огрома планина. Патот бил долг и тежок....

КOГA ПЛAЧЕШ, СИ ЗБOРУВAШ СAМ СO СЕБЕ

Кoгa сoлзите нaвирaaт, кaжaните збoрoви и пoминaтите мoменти се вртaт вo глaвa. Плaчеш тoлку силнo,...

ДЕЧКО, СТРПИ СЕ. ТЕШКО ЌЕ БИДЕ НЕЈЗИНИОТ ЦРН СВЕТ ПОВТОРНО ДА ГО ОБОИШ ВО ШАРЕНО!

 Полека, пријателе. Внимавај. Таа не е како останатите девојки. различна е. Многу различна....

Најточна временска прогноза

Да знаеш да сакаш не е убаво, да знаеш да сакаш е привилегија. Да можеш да сакаш пак е дарба. Но...

Можеби некогаш ќе разбереш зошто секое утро знам дека ноќта врнело

Можеби некогаш ќе разбереш зошто сум плачела без зборови. Можеби некогаш ќе дознаеш колку...

Боли, многу боли. Барем мене ме болеше.

Се плашиш дека еден ден ќе ти ја изгорам душата. Сакаш да знаеш како изгледа тоа? Нема да се...

ОСТАНИ СО ОНОЈ КОЈ ГО ВАДИ НАЈДОБРОТО ОД ТЕБЕ

Пригушено светло, чашка коњак со две коцки мраз, јако нескафе, цигари, а во позадина тивка...

ТИШИНАТА УБАВО БОЛИ

                                                                                                             ...

Сила на новиот век

Белешките на една Алиса. Која е таа сила што те воздигнува, што те чува, што знае се, која...

Мамо, што е тоа војна?

Мамо, што е тоа војна? -Ништо сине, далеку е тоа од нас. Бев многу малечка кога прв пат го...

Ова утро за прв пат не го бакнав пред да излезам од дома

Ова утро за прв пат не го бакнав пред да излезам од дома. Секое утро станувам без аларм, затоа...

Два прозорци во една ноќ

Со месеци навечер пред спиење фрлав поглед кон еден осветлен прозорец од една висока кула на...

Низ прозорецов кон небото гледам и се прашувам, надвор ќе врне или во душава моја?

Погледнувам на календарот, јуни, прва половина. Погледнувам низ прозорецот, ноември, есен....

МАМО, ТИ БЛАГОДАРАМ ШТО НЕ СЕ ОТКАЖА ОД МЕНЕ, ИАКО НЕ СУМ СОВРШЕНА ЌЕРКА. СЕ ГОРДЕАМ ШТО ИМАМ МАЈКА КАКО ТЕБЕ!

Сите имаат идол во животот, хеρој на κој му се восхитуваат, на κој се огледуваат. За повеќето...

ДРУГАРКЕ, ТЕ САКАМ КАКО СЕСТРА ИАКО НЕ НЕ РОДИЛА ИСТА МАЈКА!

Таа е мојата причина за насмевка, секогаш е тука за мене. На која страна да се свртам, само неа...

ЖЕНА КАКО ЖЕНА, ЌЕ ТЕ ЧЕКА НЕКОЕ ВРЕМЕ, ПА ЌЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ЛАДИ, ИСТО КАКО КАФЕТО

Ја губиш пријателе, ја губиш, слеп да беше ќе сфатеше досега. Каде ти се очите, каде гледаш...

АКО НЕКОЈ САКА ДА СИ ЗАМИНЕ ОД ТВОЈОТ ЖИВОТ, БИДИ ТИ ТОЈ ШТО ЌЕ МУ ЈА ОТВОРИШ

Денес те видов. Јас бев во автобус, а ти стоеше далеку. Си размислував за тебе, а ти од нигде...