Дали јаде доволно: Табела која покажува на која возраст колку килограми треба да имаат децата

Дали бебето јаде доволно? Колку сте сигурни дека доволно напредува?

Постои табела која може да ви помогне да утврдите дали детето нормално расте и се развива според тоа на која возраст е во месеци и колку тежи.

Просечниот раст и развој на децата зависи и од полот.

Пронајдете ги мерките на вашето дете и проверете: Дали нормално расте и напредува?
Коментари

коментари