Дали правилно ја сушите косата со фен?

Феновите само по себе не се толку страшни за косата (особено ако се со керамички дифузер, кој го скратува времето на фенирање). Но ако ги комбинирате високата температура, триењето со четката и осетливата мокра коса, тогаш проблемот е многу посериозен. 

Пред сè, пред да ја сушите косата нанесете заштитен спреј од топлина на секој прамен. Наместете го фенот на ниска или на средна температура и оддалечете го околу 15 см од косата. И не ја употребувајте четката додека косата не е барем 80% сува.

Извор : Убавина&Здравје.мк
Коментари

коментари