Дали животните можат да предвидат земјотрес? (ВИДЕО)

Општо верување е дека животните можат да предвидат кога ќе се случи некоја природна катастрофа, а за тоа има и научни индикации.

Постојат повеќе примери кога животните биле предвесник за природни катастрофи, а еден град во Кина бил евакуиран откако животните биле значително вознемирени со што биле спасени илјадници животи.

Верувањето е дека животните слушаат и чуствуваат вибрации кои човечкото уво не ги перцепира, односно имаат само подобар слух од нас.
Коментари

коментари