Чек дис аут
Search


Девет напуштени нуклеарни бункери кои се трансформирани во прекрасни простори

Земјата неодамна ја тестираше својата најмоќна меѓуконтинентална балистичка ракета, која лидерот Ким Јонг Ун тврди дека може да стигне до САД. Министерството за надворешни работи на Северна Кореја, исто така, во средата рече дека војната на Корејскиот полуостров е „неизбежна“.

Овие предупредувања може да бидат една од причините зошто некои луѓе од Токио до Австралија до САД покажуваат интерес за купување на бункери дизајнирани да го зачуваат животот во случај на нуклеарна експлозија.

Меѓутоа, многу бункери од 20-от век, сепак, беа репродуцурани бидејќи нуклеарните закани се чинеше дека исчезнаа во последниве децении. Архитектите старите бункери  ги претворија во креативни простори, вклучувајќи фарми, ноќни клубови и апартмани. Погледнете ги интересните трансформации.

 
Коментари

коментари