Што прават девојките кога не можат да заспијат?!

Во последно време за сексот се зборува со отворени карти и се чини дека повеќе не е табу тема.Сепак женската мастурбација е поим за кој само се шушка. Дали знаевте дека…

1.Мастурбираат многу повеќе жени од што можете да си замислите…

Околу 92% од жените се задоволуваат сами редовно, а за преостанатите 8% се претпоставува дека лажат.

2.Тоа го прават често отколку што можете да си замислите…

Околу 60% од жените се препуштаат на мастурбирање 2-3 пати неделно.Околу 10% тоа го прават секојдневно.

3.Можен е оргазам и без допирање…

Постојат жени кои се способни само со замислување на она што ги пали да се возбудат, па дури и да доживеат оргазам.Тоа е посебен талент.Бери Комисарук, невролог од комитетот “Раџерс“ правел истражувања врз жени кои можеле да доживеат оргазам без допирање.Значи, такви жени постојат, само прашањето е колку.

4.И кај животните – женки се случува истото…

Не е само хомосапиенсот единствен кој се препушта на задоволството.Женките помеѓу животните го прават истото.Кобилата на пример се чеша од оградата, птиците ги свиткуваат реповите, мајмунките се служат со дрвени стапови, значи кој гледал Дискавери знае.И не, не се работи за вообичаеното “чешање“, бидејќи научниците ги разоткрија преку анализирање на нивниот секрет.

5.Лекција од историја…

Спремни сте за брза лекција од историја? Првиот приказ на женска мастурбација е забележан на глинена фигура која датира од четвртиот век пред новата ера, а се наоѓа во храм во Малта.

6.Жените зборуваат по-безобразно отколку мажите…

Мислевте дека мажите се безобразни?! Грешите.Истражувањата покажаа дека жените зборуваат многу по-безобразни работи за сексот и за време на сексот.

7.Самозадоволувањето помага кај менструалните грчеви…

Ако сте останале без лек кој ќе ви ја ублажи болката, сега знаете што треба да правите.Лекарите објаснија дека при мастурбацијата се создава хормон кој ја лечи болката.

8.Многу повеќе жени гледаат порно-филмови отколку што можете да си замислите…

Можеби им треба инспирација…Неодамнешните истражувања покажаа дека 21 % од американките гледаат лајв секс онлајн.

9.Им помага на девојките да заспијат…

Жените не мастурбираат само за да се забавуваат и задоволуваат.Понекогаш сакаат само да се опуштат.Дури 32 % од девојките се самозадоволуваат бидејќи тоа им помага полесно да заспијат.

10. 90% од жените повеќе преферираат соло отколку со партнер…

Да се извиниме на сите светски Казанови, но вистината е дека жените знаат што сакаат и за тоа не им се потребни мажите.Дури 41% од нив признале дека повеќе уживаат во мастурбирање отколку во сексот.
Коментари

коментари