Девојки и жени внимание – ова никако не треба да го правите првите три дена од пролетта!

Денеска кај нас ни пристига пролетта, а во исто време за жителите на јужната земјина полутопка почнува есента.

За март и почетокот на пролетта врзани се многу верувања.

Старо верување порачува дека не би требало да се стапува во брак овој месец.

-Ако се омажиш додека мартовскиот ветер дува, ќе имаш и уживање и солзи – веруваат постарите.

Во некои култури, се верува дека првите три дена од пролетта не би требало да плачете, да позајмувате пари и да ја чистите куќата.
Коментари

коментари