Еден од најнеобичните модели со прекар „Кралица на темнината“

Nyakim Gatwech е модел на South Sudanese и го носи овој прекар, бидејќи покрај тоа што е прекрасна таа има и специфична црна боја на кожата.   

Брзо бепе забележана и го освои интернетот, притоа здобивајќи се со прекарот „Кралица на темнината“.

Од поединци била критикувана за нејзината темна кожа, но таа иако признава дека некогаш и сметала, сега самоуверено ја истакнува и се спротиставува на дискриминациите. 

Во животот се соочила со многу исмејувања, но се спротиставила. Сега е топ модел. 

„Како што растев научив да се сакам себе си повеќе секој ден, да не обрнувам внимание на негативните луѓе, што многу ми помогна“ вели таа.

Пораката која сака да ја испрати е:

„Не е важно како изгледате, се додека се чуствувате убави одвнатре.“

 
Коментари

коментари