ФОТО: Неверојатни баби близначки со стил

Maja Daniels, фотограф од Лондон се фокусира на фотографирањето но од поинаку пристап, со посебен акцент на социолошкиот аспект. Малку невообичаено, но таа создава визуелни претстави на реални луѓе од општеството.

Заинтригирана од специфични баби близначки, после години набљудување, Daniels се одлучува да им пријде на Monnete и Mady за да се потруди да добие дозвола да го документира нивниот живот. Париските близначки живеат заеднички живот, сеуште живеат заедно, работат заедно како модели и танчери и се облекуваат идентично.

Monnete и Mady“ – едноставен проект, приказ на баби близначки од Париз, нивниот активен живот исполнет со стил и нераскинливата сестринска врска.

 

 

 

 

 

 

 
Коментари

коментари