Идеи зa новогодишно украсување на домот

Крајот на годината е на прагот, а желбата за новогодишно украсување е се поголема и поголема.

Во многу домови веќе се накитени новогодишните елки и новогодишните украси, некои тек ќе започнат со украсување. Доколку оваа година, не сакате домот да изгледа исто како претходната година, и доколку сакате да бидете покреативни и поразлични од другите, ви предлагаме да ги погледнете следните креативни идеа кои можете да ги искористите и да го направите празничното расположение во домот уште поголемо и повесело.

Облечете ги ногарките на масите и столчињата

Навлаките за столчиња како Дедо Мраз

Облечете им џемперчиња на винските шишиња 

 

 

Шишињата за вино украсете ги со сијалички

Поставете венчиња внатре низ домот

Направете икебани во дрвени гајби. Наполнете ги со зеленило, шишарки, лампиони, пропрскајте со вештачки снег

Сите дрвца и тапи претворете ги во рачно изработени украси за на елката

Направете снешковци од едно чорапче полнето со ориз

Украсете ги ѕидовите со ѕидна елка од сијалички или ленти вештачко зеленило

На конец закачете лампиони околу прозорецот
Коментари

коментари