Интернетот во минатото

Kомпјутерите не биле централниот дел во нашите животи. За луѓето кои не го искусиле, помислуваат дека станува збор за целосно различен свет.

Поврзувањето на Интернет било навистина бавно, а реткоста на компјутерите ги правела навистина возбудливи играчки. Она што сега го гледаме како застарена технологија некогаш се сметало за најголемо достигнување.

Затоа, ајде да се потсетиме каков всушност бил Интернетот и што правеле луѓето во тој период.

Гледале по една епизода неделно од своите омилени серии на телевизија

Когља немало интернет, епизодите на сите серии излегувале еднаш неделно. Исто така, луѓето не можеле да ја изгледаат епизодата кога сакаат, туку желно чекале пред телевизорот за да почне.

Чекале долго за да се отворат сликите

Со бавната брзина на Интернетот доаѓало и бавното отворање на веб-сајтовите. Ова чекање било секојдневие ако сакате да видите што се случува на Интернетот.

Чекале за поврзување со Интернетот

Пред појавата на безжичниот Интернет, поврзувањето било многу побавно. Во повеќето домови потребно било да се приклучи телефонот со компјутерот и потоа да се чека за да се направи конекцијата.

Го исклучувале телефонот за да останат поврзани на Интернет

Луѓето зависеле од нивните дајл-ап модеми кои им биле врската со светот на Интернетот. Но, доколку некој го користи телефонот додека сте поврзани, вие ја губите конекцијата. За да го избегнат ова многу луѓе ги исклучувале нивните телефони додека биле на Интернет.

Поминувале часови во онлајн соби за разговарање

Често овие соби за разговор биле поделени по категории (книги, филмови, музика) па лесно било да најдете луѓе со слични интереси.

Податоците се чувале на дискети
Коментари

коментари