Чек дис аут
Search


Jaпонците се светлосни години пред нас

Јапонците важат за луѓе кои знаат како да си го направат животот да им биде поубав и полесен.

Тоа може да се види по нивната креативност, со која постојано изненадуваат. Поекогаш, нивната креативност граничи и со лудило. Но, и покрај тоа, нивните изуми се доста корисни.

Јапонците не го сакаат мирисот на тутунот, но кај нив не постојат канти за цигари. Затоа, ако пушите на јавно место, полицаец ќе ви понуди специјално ќесе за отпадоци.

Имаат чоколади во форма на вселенски тела.

Во некои лифтови имаат копче кое сигнализира ако надовр врне надвор.

Капаците на шахтите се вистинско уметничко дело во Јапонија.

Сладок јапонски дрон е испратен во вселената, кој ги фотографира астронаутите и нивната околина.

Имаат авион покриен со илустрации од Покемон.

Во женските тоалети има копче за звуци бидејќи Јапонките се многу срамежливи.

Кога врне некои чадори ја менуваат бојата или на нив се појавуваат цртежи.

 Имаат фрижидер кој доаѓа кога сопственикот ќе го повика.

Јапонските научници имаат справа која ја контролира силата на мускулите и го прави телото помоќно.

Речиси сите гуми за џвакање во Јапонија се продаваат со мали салфетки за во нив да ја фрлите гумата по џвакањето.

 
Коментари

коментари