Чек дис аут
Search


Како да го спречите пукањето на ноктите

Сонот на секоја дама е да има убави здрави нокти кои, а да би го постигнала тоа троши голема сума од својот буџет на вештачка надградба и разни препарати кои значително ги оштетуваат природните нокти.

 

Една од тајните за убави и здрави нокти е конзуморањето на јаболков оцет. Тој е богат со магнезиум и калциум кои се клучните фактори доколку сакате вашите нокти да растат цврсти.

Исто така со помош на јаболковиот оцет можете да направите домашен третман кој значително ќе ги зацврсти и ќе го подобри нивниот изглед.

Во чаша со вода додадете вода и јаболков оцет и оставете ги прстите нрколку минути, оваа постапка практикувајте ја два месеци.

Исто така три пати дневно пијте чаша вода и една лажица јаболков оцет.
Коментари

коментари