Како најлесно да исчистите ананас? (ВИДЕО)

Ова вкусно тропско овошје ќе го најдете во разни начини, сушено или во конзерва, но највкусно и најздраво е да го конзумирате свежо.

Се почесто во маркетите има голем избор на ананас, а за да одберете зрел плод фатете го најгорното ливче од плодот, ако се откачи значи е зрел и добар за јадење. Кога ќе го одберете совршениот ананас, време е за чистење.

Неговата интересна форма може да ви биде конфузна, ако немате досега искуство сигурно ќе се запшрашате од каде да почнете и како најдобро да го исчистите, па ние ви го покажуваме најлесниот начин да го направите тоа.

Ова е друг начин на кој можете да го исчистите ананасот.
Коментари

коментари