Како најлесно до најубави усни?

Вистина е дека убавината доаѓа одвнатре, но совршените црти на лицето се желба кај секој од нас. Лицето е првиот впечаток, тоа по што луѓето не паметат, затоа физичката убавина и изгледот на лицето е важен за многумина.

Лице со совршено црти е многу ретко, па не ретко се случува луѓето да посегнат по одредени естетски зафати со цел нивен беспрекорен изглед.

Стремежот за совршена убавина е потикот кој ги тера луѓето да прават естетски корекции, кои опфаќаат од помали естетски третмани до хируршки зафати.

Еден од тотално безболните, но ефикасни естетски третмани е хијалуронскиот филер, кој може да се користи за корекција на усни, пополнување на бразди во лицевата регија како и моделирање на целото лице.

Што се всушност хијалуронските филери? Тоа за луѓето кои сакаат естетски корекции е нешто совршено. Нешто со кое безболно, безопасно, моментално и веднаш очигледно е возможно да се подмладите.

Како делуваат хијалуронските филери?

Хијалуронските филери ги пополнуваат брчките, се елиминираат темни сенки и подочници, враќајки го волуменот, едрината и контурите на лицето, служат за зголемување на усни, корекција на асиметрични усни, нехируршка ринопластика,т.е. корегирање на несовршености на носот итн. И не само да го подмладат лицето, туку можат да ја подмладат и интимната регија, а тој вид интервенција станува се попопуларен во светот и кај нас.

Филерите се вбризгуваат во саканата регија и тука остануваат околу 9-12 месеци со тоа што со секое следно ставање на филерот неговиот ефект трае се подолго.После 2-3 интервенции а филерите остануваат во кожата и по 2-3 години, па потребата од нивно повторување се повеќе се намалува.

Здраво и безболно

Се прашуватекако е возможно внесување на некое страно тело да е безопасно? Да, возможно е. Хијалуронската киселина природно се наоѓа во нашата кожа. Нашиот организам постојано ја создава, иако со текот на годините се помалку и помалку. Синтетичката хијалуронска киселина денес се произведува да е речиси идентична на нашата природна хијалуронска киселина, па затоа оваа интервенција во голема мера е безбедна.

Каде и кој?

Исклучително е важен квалитетот на хујалуронските филери, а кај нас најквалитетното што може да го најдете е Stylage хијалуронските филер. Тој припаѓа на напредната, трета генерација хијалуронските филери,монофазни гелови што содржат хијалуронска киселина од неживотинско потекло, кои во својот состав се вмрежени со антиоксиданс-Манитол, во согласност со уникатната IPN-Like технологија( InterPenetrated Cross-Linked Networks)патентирана од страна на VIVACY.

Благодарение на напредниот инжинеринг на VIVACY LABARATORIES, IPN-Like технологијата резултира со безбеден, долготраен продукт за сите видови на брчки и типови на кожа. Има оптимизирана еластичност за лесно моделирање или промена на формата, дури и за деликатните регии како носот, слепоочниците и дланките. Истовремено има и висока виско-еластичност за добар пополнувачки капацитет и природни, естетски резултати благодарение на неговиот измазнувачки ефект.

Најквалитетниот хијалуронски филер, изведен од врвни експерти?

Сега е тоа можно и кај нас. ДентаЕстетика е креаторот на совршениот изглед, врвните експерти и најквалитетниот филер ќе ги направат промените кај вас што секогаш сте ги посакувале.

Специјални промотивни денови доаѓаат наскоро, па така овој октомври  ДентаЕстетика ви нудат специјални денови со специјални цени, се за вашиот совршен изглед. Повеќе информации може да добиете на телефонскиот број 078 425 327 / 078 425 314 и  02 2774 918, информирајте се и препуштете се во вистински раце.
Коментари

коментари