Како сами да направите хранливо масло за сончање

Ова масло за сончање кое можете да го направите сами со комбинсција од неколку видови хранливи масла е одличен начин да ја добиете посакуваната бронзена нијанса на кожа.

Ова масло содржи минимален фактор 5 и се користи само кога кожата е веќе потемнета и УВ зрачењето е послабо.

Ова масло се прави од комбинација на маслиново масло, кокосово, масло од кантарион и зелени ореви. Тоа содржи силни антиоксидански кои се неопходни за здрава кожа, витамини А и Е како и истите состојки кои ги има во традиционалните креми за сончање.

Начин на припрема:

Во шише со пумпа измешајте маслиново масло, кокосово и масло од кантарион и притоа додадете ситно сецкани зелени ореви.
Коментари

коментари