Чек дис аут
Search


Како се правеле глобусите во 1955 година? (ВИДЕО)

На повеќето од нас глобусите им асоцираат на часовите по географија или на здодевните учителски канцеларии. Но, дали некогаш сте се запрашале како тие се направени?

Овој процес не е воопшто лесен. Се состои од неколку чекори, а исто така, потребни се и повеќе уметници.

Видеото подолу е од 1955 година и е архивирано од British Pathé. Во него прикажани се чекорите по кои се изработувале глобусите во географските центри во Северен Лондон.


тагови


Коментари

коментари