Какви фризури носеле дамите во 1920-тите

1920-тите години претставуваат пресвртна точка во историјата за дамите и нивните фризурит.

‘Новата Жена’ како што се нарекуваше секоја дама во тоа време ја кратеше својата коса во краток ‘боб’ инспирирана од популарните актерки во тоа како Луис Брукс и Колин Мур.

Интересен факт е што тогаш жените посетувале берберници за кратење на својата коса затоа што женските фризерски салони служеле само за стилизирање и виткање на долгата коса.

Покрај легендарниот ‘боб’, постоеле и други фризури кои исто така завзеле голем замав како елегантните пунџи и кратките flapper бранови.
Коментари

коментари