Какво е влијанието на темната чоколада на тренингот?

Чоколадото не се препорачува да се јаде поради млечните масти во комбинација со шеќерите кои ги содржи.

Сепак, темната чоколада e исклучок. Таа овозможува да се засити потребата за  шеќер. Исто така, имате бенефит во текот на тренингот и го забрзува метаболизмот.

Направено е истражување кое покажало како влијае темната чоколада за време на тренингот. Лицета кои биле вклучени во истражувањто, две недели по ред консумирале по 40 грама темно чоколадо на ден. По ова, нивниот аеробен капацитет бил подобрен.

Лицата врз кои било извршено истражувањето две недели консумирале по 40 грама темно чоколадо на ден, по што нивниот аеробен капацитет бил подобрен. Темната чоколада е богата со антиоксиданти, но во неа преовладуваат и флавноидите. Тие ги поттикнуваат мускулите подобро да ја искористат произведената енергија, а тоа е и главната причина поради која тренингот на оние кои консумираат црна чоколада е поинтезивен и подолг.
Коментари

коментари