Камерата GoPro преживеа река од вулканска лава

Камерата GoPro во сопственост на Ерик Сторм успеа да сними река од вулканска лава. Лавата успеа да премине преку камерата.

Сопствениот Сторм видеото го направи на Хаваите, каде работи како главен туристички водич.

Кога лавата поминала низ камерата, помислил дека од неа нема ништо да остане. Но подоцна со помош на геолошки чекан тој успеал да јо отстрани скаменетата лава и на негово големо изненадување, открил дека камерата сè уште работи. Светлото за Wi-Fi се уште треперело.

 
Коментари

коментари