Креаторите на „Game of Thrones“ се приклучија на тимот на „Star Wars“ (ВИДЕО)

Kреативниот тим на популарната серија „Game of Thrones“, составено од Дејвид Бениоф и ДБ Вајс потпишаа договор со кој ќе се приклучат на тимот на „Star Wars“ кој ќе работи на идните проекти од оваа франшиза.

Се оечкува да заврши емитувањето на телевизискиот хит „Game of Thrones“ во 2019 година, а после тоа Бениоф и Вајс ќе започнат со работа на новите проекти од „Star Wars“ франшизата.

Ќе се работи за филмови кои ќе бидат одвоени од главната приказна на франшизата, како и од најавената трилогија на Рајан Џонсон, со цел да се прошири “Star Wars” универзумот.
Коментари

коментари