„Љубов неизговорена до крај“

10487591_822269554450552_830211fesd3114434283705_nБеше очигледно дека таа ќе остане една од тие љубови кои не беа изговорени до крај.
Љубов која никогаш не го пронајде местото под ѕвездите и не успеа целосно да се исполни.
Љубов која секогаш беше на границата помеѓу стварноста и фантазијата, една од тие кои цел живот ќе не пецкаат за тоа како сме застанале на половина затоа што тој немаше храброст а јас имав гордост.. Затоа сега ќе стои тоа „можевме“ во секое враќање на спомените и секогаш ќе не прогонува таа болна вина дека можевме но не се осмеливме.

– Кукла од Памук

 

http://kuklaodpamuk.blogspot.com
https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog
Коментари

коментари