Луѓето со вишок килограми се повесели и попозитивни

Најновите истражувања кои се направени од страна на Универзитетот во Бристол покажале дека луѓето кои имаат вишок килограми се посреќни во животот. 

Научниците Луис Милар и Џорџ Давеј Смит во текот на истражувањето дошле до многу заклучоци поврзани со човечкиот индекс на телесна маса и здравјето.

Кај луѓето со поголем индекс на телесна маса постојат поголеми шанси дека ќе имаат проблеми со висок крвен притисок, дијабетес, а и пубертетот кај нив се јавува порано. Исто така, тие дознале дека луѓето кои имаат повеќе килограми се повеќе смирени.

 
Коментари

коментари