Како да добиете совршена нијанса на Марсала боја за коса

Марсала и Мерлот се тренд бои за коса за пролет 2015.

kosa 1

Најполуларната боја за 2015 година, Марсала, е и тренд боја за коса за претстојната сезона.

Црвено смеѓата нијаса е многу интересна и како боја за коса,па доколку се одлучите за Марсала одберете тонови меѓу пурпурна и бојата на црвеното вино.

kosa 5

Ваквата боја за коса одговара на сите тонови на кожа. Оние кои имаат исклучително светол тен добро е да додадат црвено-смеѓа нијанса, а на оние со потемен тен најдобро им прилега пурпурната нијанса.

kosa 4.6

Мерлот е уште една тренд боја за коса за оваа сезона. Се добива со комбинација на смеѓа и црвена нијанса, а од оваа комбинација произлегува прекрасна богата црвена боја, слична на бојата на виното.
Коментари

коментари