Мудрост во три реченици: Поучна приказна за луѓето на ВРВОТ и оние ДОЛУ!

Една врана седела на врвот на едно дрво и не правела ништо. Кога зајакот го видел тоа, посакал и тој ништо да не прави, и седнал под дрвото. Тогаш наишла лисицата и го изела зајакот.

Поуката гласи: Ако сакаш без страв да седиш и не работиш ништо, мора да бидеш на врвот!
Коментари

коментари