Најдолгиот стаклен мост е привлечен за најхрабрите авантуристи (ВИДЕО)

Во провинцијата Хонгјанг во Хебеј е отворен висечкиот стаклен мост. Oвој мост е вистинско доживување за најхрабрите.

Мостот е висок 218 метри, многу лесно се ниша, а тоа го прави уште попривлечен за најхрабрите авантуристи. Тежок е 70 тони, а направен е од 1077 стаклени плочи со дебелина од околу 4 сантиметри. Дното на мостот е провидно, па не се препорачува на луѓе со акрофобија да се обидуваат да го преминат.

Според Кинезите, ова е најдолгиот стаклен мост, со најголема провидност на дното и дека е најспектакуларен пешачки мост на светот.
Коментари

коментари