Најпопуларната апликација ве прислушува и кога не го користите телефонот

Корисниците на Фејсбук Месинџер би требало да знаат дека оваа апликација може да ве прислушува дури и кога не го користите телефонот.

Имено во условите на користење јасно стои дека Фејсбук Месинџерот може да го користи микрофонот на телефонот за снимање, камерата за фотографирање, а корисниците се согласуваат со тоа штом кликнат дека се согласуваат со условите за користење како би ја инсталирале апликацијата.

Споменатата апликација може да ја чита и историјата на вашите повици, листата на контакти, но и да ги повикува броевите без ваше знаење, бидејќи таа дозвола сте му ја дале кога сте го инсталирале.

Оваа апликација по мислење на ескпертите за безбедност најмногу ја загрозува приватноста на корисниците.
Коментари

коментари