Најубавата новогодишна елка е поставена во Њујорк (ВИДЕО)

Една од омилените дестинации за посета во текот на целата година е градот Њујорк. Особено омилен е за посета за време на  зимскиот период, кога започнува новогодишната магија.

А таа официјално започна  со поставувањето на елката на Рокфелер центарот на Менхетен. Елката  е донесена од Пенсилванија. Висока е 23 метри, тешка 12 тони, а украсена со преку 50.000 сијалички. Врвот пак е резервиран за ѕвезда од Сваровски, со 25.000 кристали.

Погледнете како изгледа елката.
Коментари

коментари