Најубавите божиќни дестинации

Божиќниот период е најубавиот перид во годината. Тоа е период кога метрополите се претвораат во магични царства на светлината, раскошните украси, величенствените новогодишни елки и долговековните свечени традиции.

Европските божиќни саеми канат со греено вино и вкусна храна, колоритни слатки и декорации, рачно изработени подароци и традиционални занаетчиски изработки, а во некои градови, пак, поставени се и лизгалишта и грандиозни екрани кои забрзано одбројуваат до почетокот на новата година. ја веќе е во полн сјај.

Доколку се подготвувате за патување во некоја од Земјите на чудата, а  не можете да ја одберете дестинацијата која најмногу ќе ви се допадне, погледнете некоја од нашите предлози. Која и да ја одберете, нема да погрешите.

Колмар, Франција

Виена, Австрија

Лондон, Англија

Барселона, Шпанија

Брисел, Белгија

Прага, Република Чешка

Москва, Русија

Копенхаген, Данска

Тирана, Албанија

Софија, Бугарија
Коментари

коментари