Направете здрави смутија за појадок

Многу луѓе се повеќе внимаваат на своето здравје и начин на исхрана. Особено, секое утро се трудат да подготват здрав оброк, кој содржи многу витамини.

Ќе се согласите дека нема ништо подобро од тоа секое утро да го започнете со здрав оброк, на пример со здраво смути.

Во прилог прочитајте неколку идеи за здрави смутија кои можете да ги подготвите секое утро. Овие рецепти во себе содржат состојки кои помагаат да ги намалите вишокот килограми.

Цвекло, јаболко и морков

 

Потребни состојки:

400 мл вода

1 парче сурово излупено цвекло

1 морков

1 јаболко

1 еден излупен портокал

Цвекло и ѓумбир со морков и калинка

 

Потребни состојки:

400 мл бадемово млеко

1 парче сурово излупено цвекло

1 морков

1 излупено црвено јаболко

1 см ѓумби

2 лажици зрнца од калинка

Малина и ѓумбир

Потребни состојки:

200 мл кокосово млеко

200 мл коцки лед

15 парчиња малина

2 црвени излупени цитрони

2 см ѓумбир
Коментари

коментари