Не верувам!

1234753_10151924143988933_258446888_n

„Не знам дали од неискуство или од страв, порано верував на секој и во сѐ. Но како што надоаѓаа годините почнав да не верувам во сликите кои имаат одраз на минато. Не верувам во зборови кои означуваат лажна надеж. Не верувам дека личностите од минатото ќе ги има и на наредната страница. Не верувам во нова љубов која сѐ уште не ја надмината старата, исто како што не верувам во старата љубов која прераснала во навика. Не верувам во насмевката која означува лага. Не верувам во бакнежот кој означува разделба. Не верувам во пријателства по потреба. Не верувам во инстант врски кои траат додека да трепнеш. Не верувам во работи кои од далеку изгледаат на љубов, а се само страст. Не верувам во т.н. исправни одлуки кои зад себе носат нови грешки. На крајот на краиштата понекогаш ни вистината не е целосно вистинска.“

 

 Lauren Mars

 

 


тагови


Коментари

коментари