Нема да верувате за кој производ: Ова е првата реклама која е снимена во Југославија во 1926 година!(видео)

Во првата реклама која е снимена во Југославија главниот лик  е Наталија која секогаш е во машко друштво…

Реклама за паста за заби Каладонт е снимена во дамнешна 1962 година. Траела неверојатни 7 минути и 43 секунди.

Рекламата зборува за Наталија, принцеза на плажата, која секогаш  во друштво на мажите. Тука е Милица која секогаш е сама, од некоја непозната причина.

За да не биде повеќе сама Милица бара совет од Наталија, која открива дека „трикот“ е паста за заби. Рекламата е снимена во Белград во режија на Јосип Новак, а Милица ја глумела Љубица Буба Вељковиќ, додека во улогата на Наталија се појавува Невенка Урбанова.
Коментари

коментари