Неодолива торта со бадеми

Висококалорична храна која е добра за вашето здравје? Тоа се бадемите.

Богати се со мононезаситени масти, какви што има во маслиновото масло, кои се поврзани со намалување на ризикот од срцеви заболувања. За среќа, вкусните и миризливи бадеми се достапни во текот на целата година за да им дадат посебен вкус на јадењата.

Затоа ви препорчуваме да ја направите оваа неодолива торта со бадеми и да уживате во ова слатко задоволство.

Торта од афионово семе и бадеми

  1. Со бисквитите, смелете ги оревите со 50 гр шеќер. Мелениот афион прелијте го со врело млеко и оставете го да се излади. Изрендајте го јаболкото. Измешајте го афионот, оревите, ренданото јаболко, прашокот за пециво и циметот.
  2. Измешајте ги жолчките од јајце, шеќерот, ванилиниот шеќер и изренданата кора од лимон и додадете ја на мешавината од афион и орев. Промешајте и додадете сок од лимон. На крај измешајте ги белките од јајцата.
  3. Премачкајте го калапот со масло, посипете ги трошки и ставете го бисквитот. Ставете ги одозгора половинките од бадемите и печете на 170 ° C околу 40 минути.
  4. Пет минути пред крајот на печењето, ставете ги останатите остатоци од бадемите и вратете ја во рерната. Почекајте тортата да се излади.

Совет: Извадете ги белките од садот со дрвена или пластична лажица за да се задржи волуменот.

Повеќето од овие состојки можете да ги најдете во продавниците Бако, каде има голем и квалитетен избор на производи, по поволни цени.

 




Коментари

коментари