Неверојатни рекреации со живи модели на славните дела на Густав Климт

Со многу злато, елаборирани реквизити и живи модели, австриската фотографка Inge Prader му оддаде почит на генијалниот Густав Климт со неверојатни фотографии кои се рекреација на неговите славни дела. 

Симболиката и југендстил се достоинствено претставени со сета нивна уникатност, а моделите само додаваат посебна живост на заводливата, еротска прироида на стилот на австрискиот уметник.

Серијата на рекреаија на сликите е дел од  Life Ball кој се одржува секоја година во Виена и е од добротворен карактер за собирање на средства за ХИВ/СИДА.

“Beethoven Frieze”

“Death and Life”

“Danae”

 “Beethoven Frieze”

“Medicine”

 “Beethoven Frieze”

Деталите и боите кои ги претставува Прадер се исклучителна рекреација на оргиналниот симболизам и југендстил.
Коментари

коментари