„Никогаш мој“

10007501_229157827276812_1737976702_n„Лежевме еден покрај друг замотани во чаршави од далечина.
Му ја потпрев главата на градите, како да беа постудени и од земјата.. Го слушнав срцето како му отчукува, туп.. туп.. Како да ме бркаше, како да ми велеше оди си туѓ е, како да извикуваше нечие друго име.. Нежно поминав со врвовите на прстите следејќи го ритамот и го испишав моето име.. Ме погледна во очите како да сум странец..
„Што правиш?“ ми рече..
„Ти се потпишувам на градите“ му одговорив..
„Кога веќе не можам на срцето..“ “

– Кукла од Памук

 

http://kuklaodpamuk.blogspot.com
https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog
Коментари

коментари