Никогаш не ја игнорирајте длабоката суштина на следниве мотивирачки цитати

Познато е дека позитивните мисли мотивираат и поттикнуваат позитивни дејства.

Па така, за да новата година ви биде исполнета со убави работи, читајте, пишувајте и споделувајте инспиративните и мотивирачки пораки. Само така ќе ги промените вашите размислувања и гледишта на одредена тема и полесно ќе ги исполните зацртаните цели.

Во меѓувреме, прочитајте ги следниве мотивирачки цитати:

1. Животот почнува каде што вашата комфорна зона завршува.

2. Утре е првата празна страна од книгата со 365 страни. Напишете ја добро и внимателно.

 

3. „На здравје“ за новата година и новата шанса да ги направиме работите правилно.

4. Има толку многу подобри работи пред нас, од оние кои ги оставаме зад нас.

5. Мора да ја пронајдете најдобрата верзија од себе и кога ќе се случи тоа, да ја задржите за цел живот.

6. Ја дочекавме новата година. Нека биде исполнета со работи кои никогаш претходно не ни се случиле.

7. И одеднаш знаеш: Време е да почнеш нешто ново и да веруваш во магијата на почетоците.

8. Ако си доволно храбар да кажеш „чао“, животот ќе те награди со ново „здраво“.

9. Не се плашете да се откажете од доброто за да тргнете во потрага по одличното.

 
Коментари

коментари