Новогодишната елка на кралицата Елизабета

Празничната атмосфера во домот на кралицата Елизабета започна со поставувањето на шест метарската новогодишна елка.

Покрај украсувањето на главната елка, персоналот во замокот Виндзор е зафатен и со украсување на ходниците и китење и на другата четири метарска елка, која е поставена во друга соба.

Оваа година темата на божиќното украсување е златна и црвена боја со многу светки. Декорациите на елката се во форма на кралски круни, венци, шишарки и и светилки.
Коментари

коментари