Ослабете јадејќи сладолед, само не ја правете оваа грешка!

Сладоледот не е непријател на вашето дете. Но, важно е внимателно да ги изберете состојките и да ја контролирате големината на порцијата од овој десерт.

Spot the difference dessert time! ❤ Not all ice cream is created equal ? This one is a tough one to spot because I actually swapped out regular ice cream for Halo Top ice cream in the lighter dessert. That’s a greatweight loss/ calorie hack the fitness community is jumping in on! . On the left, I actually put less processed, higher fiber toppings. The left has a whooping 11.5g fiber vs. <1 on the right (Sad). The fiber will keep you much more satisfied. Full breakdown below: . Lower cal dessert: 1 cup Halo Top Mint Chip 20g chocolate bar 1 cup whole strawberries . Higher cal dessert: 1 cup generic ice cream Mint Chip 2.5 tbsp chocolate syrup 1/4 cup whip cream 2 whole strawberries . More on @movingdietitian’s page ? . For customized meal plans email me: MealPlanMasters@gmail.com ❤? . . #dessert #chocolate #cake #icecream #dessertporn #sweets #baking #sweettooth #desserts #yum #foodgasm #pastry #healthyfood #cleaneating #weightloss #healthychoices #nutrition #healthylifestyle #healthyeating #exercise #breakfast #fitnessaddict #healthyliving #strong #healthylife #fitgirl #getfit #mealprep #cardio #instafit

A post shared by Amanda Meixner (@meowmeix) on


Овие две фотографии објавени на Инстаграм, на прв поглед изгледаат идентично. Но, постои голема разлика. Едниот сад содржи 292 калории, додека другиот 714.

„Тешко е да ја забележите разликата, но наместо класичен сладолед, секогаш можете да изберете нискокалоричен со мал процент на масти и шеќер. Избегнете го користењето на преливи, така што вашиот оброк ќе се состои од помалку преработени намирници. Додадете темно чоколадо и јагоди, така што садот ќе биде полн со 11,4 грама влакна, додека садот десно има само 1 грам“.

Влакната многу повеќе ќе ве заштитат, па затоа следен пат кога ќе посакате да го вкусите омилениот сладолед, имајте на ум дека има голем број на здрави опции.
Коментари

коментари