Осумгодишно момче од Индија високо 2 метра

Каран Синг од Индија е осумгодишно момче кое е високо речиси два метра.

Верува дека е највисок на светот во тие години и неговите родители сакаат повторно да го запишат во Гинисовата книга на рекорди. Каран уште како бебе бил рекордер, кога бил прогласен за најдолго и најтешко бебе со своите 7,8 килограми и 64 сантиметри. Висината очигледно е во гените зашто неговата мајка е прогласена за највисока жена во Индија.

 

 

Извор: Макфакс
Коментари

коментари