Ова е најдобриот цртан филм на сите времиња

Анимираниот филм „Кралот Лав“ за прв пат се појави во 1994 година. Тој заработи милјарда долар, а денес читателите „Ранкер“ го прогласија за најдобар анимиран филм на сите времиња.

Интересен факт за овој анимиран филм е тоа што сите ликови се цртани со пенкало. Само стампедото и сцената од песната “Circe of Life”, биле работени на компјутер.

„Кралот Лав“ е еден од најуспешните на Дизни. Најпознатите песни од филмот се „Hakuna Matata“, „Circle of Life“, „I can’t wait to be king“ и „Can you feel the love tonight“.
Коментари

коментари