Ова е вистинското решение за сите оние кои сакаат густа коса и брада

Опаѓањето на косата е проблем со кој се соочуваат многумина, а особено е изразен кај мажите. Освен поради генетските предиспозиции, косата „реагира“ на стрес, неправилна исхрана, болест, но и на загаденост на околината, на премногу сонце или студено време. Исто така косата реагира на несоодветен шампон, жешко фенирање или агресивно и често бојадисување.


Во „Утринска на Телма двајцата професионалци Д-р Елена Арсова, трихолог и медицински директор и гостинот од Турција Танер Хаскан, експерт за медицински туризам, говорea и раскажаa различни искуства конкретно за соочувањето на проблемите кај голем дел од светската популација за опаѓањето односно трансплатацијата на коса овојпат и на брада. Стана збор и за „FUE“ постапката во која буквално илјадници фоликули се дистрибуираат во зоната на целосно изгубената или проретчена коса. Еднаш земени од “донорската” област (страничните и задниот дел од главата), фоликулите на косата микроскопски се вивисецираат во “графтови”. Директни контакти можете да најдете на линкот http://101hair.mk/

За сите методи и решенија кои се достапни, погледнете во следното видео:
Коментари

коментари